AM Security


Kassa- ja paloturvakaapit

 

Turvakaappi arvo-omaisuuden säilyttämiseen

Jokaisessa kodissa ja yrityksessä on jotain arvotavaraa, rahaa tai papereita, joita halutaan turvata varkaudelta, häviämiseltä, palamiselta tai muuten tuhoutumiselta. On tärkeää valita käyttötarkoitukseen sopivin turvakaappi, jotta säilyttäminen on turvallisinta.
 

Paloturva-, data- vai kassakaappi?

Paloturvakaapissa säilytetään palonarat tavarat, asekaapissa aseet jne. Kun halutaan säilyttää arvotavaraa kuten kamerat, keräilykokoelmat ym., oikea valinta on joko paloturvakaappi tai kassakaappi. Datakaappi on suunniteltu erityisesti herkkien materiaalien, kuten CD-levyjen turvalliseen säilyttämiseen.

Paloturvakaappien palosuoja perustuu eristemateriaalin sisältämän kidenesteen höyrystymiseen ja sen lämpöä sitovaan vaikutukseen. Tulipalossa kaapin sisälämpötila nousee jo 10 minuutin aikana +100°C: een. Tavallinen paperi kestää lämpöä +175°C:een saakka, mutta datamateriaali ei kestä kuin +55°C, jonka jälkeen CD- levyt yms. tuhoutuvat. Käyttötarkoitukseltaan kassakaapit ja paloturvakaapit ovat samanlaisia, niitä erottaa vain niiden murtosuojaus.
 

Kassakaapin suojausluokitukset

Kassakaapilla tarkoitetaan sellaista arvosäilytysyksikköä, joka on testattu ja hyväksytty standardin SFS-EN 1143-1 tai vastaavan mukaan mukaan. Sertifiointilaitos myöntää hyväksytylle laitteelle todistuksen ja siitä on merkkinä myös valmistajan asentama kyltti kassakaapin oven sisäpuolella. Varkauksilta omaisuuden suojaa kassakaappi, jonka tarjoama suojaustaso on määriteltävissä sen EURO-luokituksesta. Mitä vaativampaan suojaukseen kassakaappi tulee, sitä korkeampi on sen EURO-luokka. Kotitalouksille usein riittää EURO 1-tason kaappi.

10 000 eur = EURO I
30 000 eur = EURO II
60 000 eur = EURO III
120 000 eur = EURO IV
200 000 eur = EURO V
 

Turvakaappia hankkiessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, AM Security Oy:n asiantunteva henkilökunta auttaa sinua oikean turvakaapin valinnassa >>.


Google+