AM Security


Lukitus

Kodin lukitusturvallisuus tarkoittaa kokonaisuutta, joka pitää sisällään avainturvallisuuden, lukitustuotteet, sarjoituksen, ylläpidon ja huollon.

Turvallinen kiinteistö

Turvalliset lukot merkitsevät asukkaalle tai kiinteistön omistajalle sitä, että omaisuus on suojattu varkailta. Kaikkein tärkeinpänä asiana lukituksen suunnittelussa on kuitenkin aina henkilöturvallisuus, asunnosta on päästävä poistumaan esim. tulipalon tai muun hätätilanteen sattuessa ilman avainta.
 

Avainten säilyttäminen

Avainten säilyttämiseen tulisi kiinnittää huomiota, etteivät ne joudu vääriin käsiin. Vara-avaimen sijoittaminen ulko-oven läheisyyteen on huono vaihtoehto. Avaimia tulee säilyttää huolellisesti, eikä niihin saa liittää mitään tietoja joiden perusteella varas voi löytää oikean kohteen. Kaikki ulko-ovet tulisi varustaa takalukkiutuvalla tai takalukittavalla käyttölukolla. Käyttölukon rinnalla käytettävä varmuuslukko ehkäisee tehokkaasti asuntoon murtautumista, hidastamalla ja vaikeuttamalla sisälle pääsyä.

Sarjoituksen uusimista suositellaan 10 vuoden välein ja koko lukituksen uusimista vähintään 20 vuoden välein. Lukituksen uusiminen on myös ajankohtaista, kun avaimet katoavat tai muuttaa uuteen asuntoon, jossa on vanhentunutta tekniikkaa oleva lukitus.
 

Lukituksen valinta

Markkinoilla on useita eri vaihtoehtoja tarjolla: mekaanisia- ja sähköisiä lukitusjärjestelmiä. Turvallisuuden kannalta tehokkainta on asennuttaa käyttölukon lisäksi varmuuslukko. Takalukitus ja varmuuslukko yhdessä antavat myös kerrostaloasujalle erinomaisen murtosuojan. Lukitusturvaa voi täydentää rakoraudoilla, murtosuojatapeilla, ovisilmällä ja varmuusketjulla.

 

Lukitussanastoa

Täältä löydät lisätietoa, kun lukituksen erikoissanasto kaipaa selitystä.

Linkki sanastoon

Google+