AM Security


Luotettava lukitus on turvallisen kiinteistön perusta

Lukitusturvallisuudella tarkoitetaan kokonaisuutta, joka pitää sisällään avainturvallisuuden, lukitustuotteet, sarjoituksen, ylläpidon ja huollon. Kiinteistön lukitusjärjestelmä kannattaa pitää aina ajantasalla, jos kuitenkin se on päässyt vanhaksi, on sen uusiminen järkevää esim. putkiremontin yhteydessä tai yrityksen muuttaessa uusiin toimitiloihin. Jos lukitusjärjestelmä on vanha, siihen kuuluvia avaimia voi olla missä tahansa ja niiden laiton kopiointi on helppoa. Lukitus on kiinteistön tärkeimmistä turvallisuusasioista.

Avainpalvelut

Valtuutettuna Abloy, iLOQ ja Dormakaba -liikkeenä kauttamme saa myös kaikki korkean suojaprofiilin avaimet. Laajasta valikoimastamme löytyy aihioita myös erilaisiin kaluste- ja varmuuslukkohin, turvakaappeihin sekä polkupyörän- ja autonavaimet. Ajoneuvojen avaimista on saatavana myös ajonestoavaimia.
 

Avainhallinta

Avainhallintaan kuuluvat ajantasainen tieto avainkopioiden lukumäärästä, tieto avainten sijainnista, avainten lisätilauksista, lukkojen sarjoituksista, yleisavainten hallinnoinnista sekä esimerkiksi sähköisistä erikoisratkaisuista.
 

Kiinteistön lukitus

Lukituksen tarkoitus on tehdä murtautuminen hankalaksi, siksi ulko-oviin suunnitellut käyttölukot avataan sisäpuolelta vääntönupista ja ne ovat takalukittavia. Paloturvallisuuden vuoksi lukon tulee sallia poispääsy ilman avainta. Koko kiinteistön lukot voidaan sarjoittaa samaan sarjaan, mutta toimimaan erilaisin pääsyrajoituksin. Lukituksen suunnittelussa on huomioitava pääovien lisäksi myös kaikki muut sisäänmenoreitit, pyöräsuojat ja pesutuvat, jne.
 

Lukkojen huolto

Lukot tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Suorita kaikkien lukkojen telkien ja avainpesien voitelu kerran vuodessa, laita tippa öljyä myös vääntönupin juureen. Tarkista myös, että kaikki kiinnitysruuvit ovat kunnollisesti kiinni. Muista, että lukot toimivat vain, kun ovi on huolellisesti suljettu. Oven lukkiutuminen on syytä varmistaa työntämällä ovea. Käyttölukon lukkiutuessa kuuluu pieni napsaus, joka kertoo, että ovi on varmasti lukossa. Säännöllinen lukkojen huolto lisää käyttömukavuutta ja pidentää lukkojen käyttöikää. Voit myös tilata lukkojen huollon ammattilaiselta, joka kartoittaa samalla mahdolliset muutostarpeet.


Google+