AM Security


Rakennusalan kulunvaltonta muuttuu 1.7.2014

Kauttamme työmaiden kokonaisvaltaiset työmaavalvontaratkaisut mm. työmaaportit ja kulunvalvonta.


Yleistä

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus astui voimaan 1.7.2014.  Tämän jälkeen jokaisella rakennustyömaan työntekijällä on oltava kuvallinen henkilökortti, jossa on henkilökohtainen veronumero. Kaikista työntekijöistä on oltava aina ajan tasalla oleva listaus, ketkä ovat työmaalla juuri nyt.

Rakennusalan ilmoitusmenettely koskee sekä työmaan päätoteuttajaa, että jokaista työmaalla toimivaa alihankkijaa. Päätoteuttajan vastuulla on  raportoida kuukausittain kaikkien työmaalla työskennelleiden tiedot verottajalle.

 

Suljettu työmaa, hallittu kulunvalvonta

Suljettu työmaa tarkoittaa, että kulku on rajoitettua sekä kulkuaukot ovat varustettu porteilla. Kaikilta työmaa-alueelle saapuvilta pitää vaatia henkilökohtainen ja voimassaoleva sähköinen kulkulupa työmaalla oleskelua varten.

Kulkulupina voi käyttää esim. RFID-tunnisteita tai Suomen Tilaajavastuun Valttikortteja. Työmaalle ajavista autoista kerätään tarvittaessa rekisterinumero, ajankohta ja ajosuunta. Vakiokuljetuksia hoitavien autojen sisäänpääsy portista voidaan automatisoida etätunnistimilla tai rekisterinumeron tunnistavalla kameralla. Tarvittaessa myös kuljettaja tunnistautuu portin korttilukijaan erikseen. Viranomaistarkastuksissa työmaalle kirjaamattomat työntekijät tulkitaan pääurakoitsijan (päätoteuttajan) laiminlyönniksi. Törkeäksi tulkitussa tapauksessa tuomio valvonnan laiminlyönnistä voi johtaa äärimmäiseen 15 000 € sakkorangaistukseen pääurakoitsijalle.


Google+