AM Security


paloilmoitinjärjestelmät

Paloilmoitin on laitteisto, joka antaa automaattisen ilmoituksen alkavasta palosta tai laitteiston toimintavalmiutta vaarantavista vioista. Paloilmoitinlaitteestoon kuuluu mm. ilmoitinkeskus, teholähteet, ilmaisinpiirit ja niihin liitetyt paloilmaisimet sekä painikkeet, hälyttimet sekä automaattisen ilmoituksen lähettävä siirtojärjestelmä. Järjestelmään voidaan liittää myös muita pelastustoimintaa tukevia toiminnallisuuksia kuten ohjauspiirejä, esim. palo-ovet jotka sulkeutuvat automaattisesti hälytyksen aktivoiduttua.


Paloilmoitinjärjestelmät

Paloilmoittimen tehtävänä on pelastaa ihmishenkiä ja suojella omaisuutta hälyttämällä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa alkavasta tulipalosta. Nykyaikainen palonilmaisu perustuu aina savun tunnistukseen ja antaa mahdollisuuden evakuointiin sekä alkusammutuksen aloittamiseen ennen leimahdusta, lämpötilan nousua tai myrkyllisten savukaasujen muodostumista.


Paloilmoitinjärjestelmään kuuluu

– Paloilmoitinkeskus
– Erilaiset ilmaisimet
– Palopainikkeet
– Erikoisilmaisimet
– Hälyttimet
 

Järjestelmän soveltuvuus

Järjestelmä soveltuu niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiinkin: teollisuuskiinteistöt, konttori- ja virastorakennuksiin, liiketiloihin ja asuinrakennuksiin, sekä sairaaloihin ja kouluihin.

Toimitamme mm. Panasonicin, ESMIn ja Prodexin paloilmoitintuotteita.
 

Järjestelmän räätälöinti

On alueita ja rakennuksia, joissa tavalliset kaapeloinnit voidaan korvata langattomilla ratkaisuilla. Käyttämällä langattomia laitteita yhdessä kaapeloitujen laitteiden kanssa voidaan sekä tilan rakenteet, että esteettisyys ottaa huomioon, esimerkiksi historiallisissa kiinteistöissä ja muissa arvokkaissa rakennuksissa. Langattomat paloilmaisimet tuovat joustavuutta ja mahdollistavat asentamisen hankaliinkin tiloihin, joihin olisi mahdotonta kaapeleita edes laittaa. Langattomia paloilmaisimia voidaan käyttää samassa järjestelmässä jo olemassa olevien paloilmaisimien lisänä. Uudisrakennuksissa langaton paloilmaisin on edullinen ja nopea ratkaisu.
 

Rakennusaikainen paloturvallisuus

Langattomuus mahdollistaa myös ns. väliaikaisen ratkaisun rakennuskohteisiin, joissa tarvitaan rakennusaikaista suojausta. Tällöin voidaan suojata tarvikkeiden säilytystilat sekä rakenteilla oleva rakennus, joka voidaan vaihtaa kiinteäksi järjestelmäksi hankkeen valmistuttua loppuasiakkaan toiveiden mukaisesti.


Google+