AM Security


Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Nyt on hyvä hetki laittaa kodin turvallisuusasiat kuntoon! Tiesithän, että hälytysjärjestelmien ja turvalukon asennus- sekä kunnossapitotyöstä saa kotitalousvähennyksen?  Laadukkaalla hälytysjärjestelmällä suojaat ja turvaat kotisi kutsumattomilta vierailta, mutta samalla saat mahdollisia etuja kotivakuutuksesta.

Turvalaitteiden asennustyö on vähennyskelpoista

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt, että kotitalousvähennyksen piiriin lasketaan myös kotitalouteen asennetun hälytysjärjestelmän tai turvalukon asennus- ja kunnossapitotyö. Monelta tämä unohtuu, että useat tavanomaiset kotona tai vapaa-ajan asunnossa tehtävät perusparannus- ja kunnossapitotöiden työn osuus on vähennyskelpoista. Suunnittelutyö on myös vähennyskelpoista, kunhan se liittyy osana laajempaan vähennykseen oikeuttavaan työhön, esimerkiksi myyjän kohteessa tekemä hälytysjärjestelmän tarjouskäynti.

Etuja myös vakuutusyhtiöstä

Useat vakuutusyhtiöt antavat hyvitystä, jos vakuutetusta kiinteistöstä löytyy käyttölukon lisäksi turvalukko sekä murto-, palo- tai vesivahinkosuoja. Laadukkaalla hälytinjärjestelmällä sekä siihen liitettävillä lisäominaisuuksilla saat kattavan kokonaisuuden turvaamaan asuntoasi. Useimmilla älykkäillä toiminnoilla pystyy asunnon suojaamisen lisäksi hallitsemaan järjestelmiä, esimerkiksi kytkeä valoja päälle tai ohjata lämmitystä. Monet hälytinjärjestelmät ovat etäohjattavia älypuhelimen mobiilisovelluksella, johon saa järjestelmää koskevat ilmoitukset ja varoitukset reaaliajassa.

Jo pienillä muutoksilla lisätään kodin turvallisuutta

Tarkista että seuraavat asiat löytyvät kodistasi. Lukitus on ajantasalla, avaimet eivät ole kadoksissa.  Palovaroitin jokaiseen huoneeseen tai ainakin jokaista alkavaa 60m2 kohti. Häkävaroitin on hyvä lisäturva palovaroittimen lisäksi. Turvalukko käyttölukon lisäksi oveen, suositellaan käytettäväksi aina asunnosta poistuessa.

Kotitalousvähennyksen määrä

Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 eur. Omavastuu on 100 eur / vuosi / henkilö. Vähennyksen voi jakaa puolison kanssa, mutta silloin molemmat maksavat omavastuun osuuden. Verovähennyksen saa tehdä myös vanhempien / isovanhempien asuntoon tehdystä työstä.

Huomioithan myös, että voimaantullut päätös kotitalousvähennyksestä koskee myös jo aikaisempien vuosien verotusta. Voit siis hakea jo olemassa olevasta hälytysjärjestelmästä takautuvasti kotitaloushyvitystä! Tarkemmat ohjeet ja oikaisuvaatimusajat löytyvät OmaVero -palvelusta.

Kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa

Kotitalousvähennys haetaan esitäytetyllä veroilmoituslomakkeella (OmaVero -palvelussa). Vähennykset tehdään maksetusta verosta sinä vuonna kun maksu on suoritettu. Ilmoittamisen yhteydessä pitää tietää palkatun yrityksen y-tunnus, laskun loppusumma sekä tehdyn työn osuus verojen kanssa. Muistathan, että vähennyksen saa ainoastaan työn osuudesta, ei laitteista tai tarvikkeista.

 

 

Google+