AM Security


Muista paloturvallisuus jouluna!


Talvi ja joulu ovat erityisesti kynttilöiden aikaa. Pimeän vuodenajan keskellä on kuitenkin hyvä muistaa muutama asia paloturvallisuudesta sekä tarkistaa palovaroittimien kunto. Kotona voi olla monta vaaraa joita ei heti tule ajatelleeksi. Viiden kohdan tarkistuslistamme avulla teet kodistasi vähän turvallisemman, niin aikuisille kuin lapsille sekä lemmikeille.

  1. Polta kynttilöitä palamattomalla alustalla ja ainoastaan aikuisen valvonnassa
Lemmikit ja lapset voivat leikkiessään kaataa pöydällä olevan kynttilän. Kynttilän sijoituspaikka tulee olla tarpeeksi kaukana esimerkiksi verhoista tai muista helposti syttyvistä materiaaleista tai koristeista. Älä sijoita kynttilöitä tai tuikkuja liian lähelle toisiaan, koska ne saattavat kuumentaa toisiaan ja roihahtaa isolle liekille. Viimeinen sammuttaa aina kynttilät ja säilytä tulitikut/sytyttimet lasten ulottumattomissa.
  2. Sijoita ulkotulet tukevasti ja kauas rakennuksista
Ulkotulet tulee sijoittaa palamattoman materiaalin päälle tukevasti, jotta varsinkin kevyemmät ulkotulet eivät loppuvaiheessa lennähdä tuulenpuuskan mukana rakennuksen seinustalle tai pensaisiin. Ulkotuli tulee sijoittaa vähintään 3 metrin päähän rakennuksista tai kulkureiteistä.
  3. Tarkista sähkölaitteiden toimivuus ja turvallisuus
Jouluna kaivetaan varastoista uumenista esiin sähköiset jouluvalot ja -koristeet. Ulkona ja kosteassa tulee käyttää ainoastaan ulkokäyttöön suunniteltuja valoja, tarkista sopivuus paketista tai käyttöohjeista. Rikkinäiset jouluvalot voivat aiheuttaa sähköiskun tai palovaaran.  Vältä myös ylimääräisten jatkojohtojen käyttöä, koska ne lisäävät tulipalon riskiä.
  4. Varaudu alkusammutusvälineillä
Ennakoi ja hanki sammutuspeite. Jos vahinko käy, niin sammutuspeite on helppo ja nopea tapa tukahduttaa alkava tulipalo. Sammutuspeitteitä on saatavana eri kokoisina, mutta mitä isompi sitä helpommin siitä saa kiinni, myös käyttöä kannattaa harjoitella.
  5. Laadukas palo- ja häkävaroitin
Panosta laadukkaaseen optiseen palo- ja häkävaroittimeen, joissa akku kestää jopa 10 vuotta. Turvallinen valinta, eikä tarvitse kiikkua tikkailla vaihtamassa paristoja joka vuosi. Palovaroittimia tulee olla yksi jokaista 60 neliömetriä kohden, lisäksi suositellaan jokaiseen makuuhuoneeseen.

Jos huomasit, että kodistasi puuttuu palovaroitin tai sammutuspeite, niin niitä löytyy jokaisesta myymälästämme.

Turvallista joulun odotusta!

Google+