AM Security


Rahakoira Massi

AM Security ja Suomen Tulli ovat tehneet yhteistyösopimuksen keväällä 2013. Kohdistamme yrityksemme sponsorointi- ja tukirahat keskitetysti huumekoiraprojektiin, jonka kautta saamme Helsingin lentotulliin uuden nelijalkaisen nenätyöläisen. Massi on labradorinnoutajauros, joka tullaan kouluttamaan huumausaineiden etsinnän lisäksi käteisen rahan etsintään eli ns. kombikoiraksi.

6.10.2017

Työpäivä koiransilmin:

Tullin huume- ja rahakoira Massin työpäivä Helsinki-Vantaan lentoasemalla GoPro-kameralla koiran näkökulmasta.

Katso video alla olevasta linkistä!
Julkaisu yle.fi -sivustolla

 

Massin ensimmäinen osuma: 13000 eur

14.7.2014

Kesäkuussa Tullin koirakoulun peruskurssilta valmistunut rahakoira Massi löysi Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajalta 13 000 euroa käteistä.

Lue löydöstä lisää Tullin sivulta.

 

Rahakoira Massi taituroi kuin Messi

Vko 26
Lue Massista tehty artikkelli Vantaan Sanomissa.

 

 

Erikoiskoirakurssilla Tanskan Karupissa

VKO 18

"Olimme Tanskan tullin erikoiskoirakurssilla, joka pidettiin sotilastukikohdassa. Treenasimme siellä viikon ajan Massille vain rahaa. Kurssi sisälsi rahan etsimistä erilaisissa haasteellisissa olosuhteissa ja paikoissa, mm. koiran nosto-/kantotekniikoita, maasto-, auto-, henkilö- ja tilaetsintöjä." Näin kertoi Timo hänen ja Massin reissusta, jonka kautta he saivat uutta hyvää harjoitusta tulevia työtehtäviä ajatellen.


AMSEC-Partnerpäivä ja live-esiintyminen

4.4.2014

AM Security järjesti AMSEC-Partnerpäivän huhtikuussa 2014, jonne Massi ja ohjaajansa Timo tulivat esittäytymään ja näyttämään jo opittuja taitojaan. Massi löysi luentosaliin piilotetun "maalimiehen" jonka hallussa oli salkullinen rahasilppua. Reipas Massi oli aktiivinen eikä etsintä kauaa kestänytkään, huimat 30 sekuntia.

 

Massi on aloittanut opintonsa Tullin koirakoulussa

vko 11

Massi on nyt vuoden ikäinen ja aloitti ohjaajansa Timon kanssa Tullin koirakoulun. He ovat jo aikaisemmin totutelleet mm. erilaisiin ympäristöihin, väentungokseeen, meteliin, voimakkaisiin hajuihin sekä ahtaisiin paikkoihin. Koulutuksen aikana tehdään käytännön harjoituksia kaikenlaisissa mahdollisissa työympäristöissä, jotta koira harjaantuisi työskentelemään myös muunlaisissa ympäristöissä kuin missä sen tavallinen virkapaikka on.


Koira on laumaeläin, joka haluaa miellyttää laumanjohtajaa. Tullikoiran laumanjohtaja on sen ohjaaja. Ohjaajalle se tekee työnsä ja tältä se odottaa onnistuessaan hyväksyntää ja palkintoa, joka on yleensä leikkihetki ohjaajan kanssa. Siksi tullikoiran koulutus perustuu leikkiin, ja sen pitää olla koirasta hauskaa. Jos ”saalista” ei vähään aikaan löydy, ohjaaja järjestää koulutusmielessä löytöjä, ettei koira unohtaisi miten kivaa saaliin löytäminen on.

 

 

Massi ShowHau -ohjelmassa

vko 49


 

AM Security Oy ja Tulli
– Yhteistyössä turvallisuutesi asialla

02.10.2013

Kuvassa: Tullin koirakoulun rehtori Ari Nieminen, Massin ohjaaja tullitarkastaja Timo Pasanen, AM Security Oy:n markkinointipäällikkö Janica Finneman sekä toimitusjohtaja Hannu Palokangas.

 

 

Rahakoira haki tuntumaa Helsinki-Vantaalla


4.9.2013

Massi ja hänen ohjaajansa Timo sekä tanskalaiset kollegat.
 

Tulli esitteli tänään Helsinki-Vantaan lentoasemalla ensimmäisen rahakoiransa, Massin. Paikalla olivat ministeri Henna Virkkunen ja Tullin pääjohtaja Leo Nissinen, jotka tervehtivät Massia. Tullipäällikkö Mika Pitkäniemi ja koiranohjaaja Timo Pasanen kertoivat käteisrahavalvonnasta Tullissa, koiran merkityksestä valvonnassa, yhteistyöstä poliisikoirakoulun kanssa sekä kansainvälisestä yhteistyöstä EU-maiden kesken.

Asiasta uutisoi: YLE ja HELSINGIN SANOMAT

 

 

 

Labradorinnoutajauros Massi, ikää 5 viikkoa.

 

Pentulaatikolta kohti uutta kotia

1.7.2013

Massi muutti kasvattajalta uudelle ohjaajalleen Timolle 25.6.2013. Uudessa kodissa oli tulokasta odottamassa huumekoirat Nipa sekä jo eläkkeellä oleva Redi. Massi tulee seuraamaan Nipan ja Redin tassujen jälkiä Helsingin lentotullissa, Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tullikoirat koulutetaan etsimään huumausaineita tai savukkeita. Tullikoira Massi tullaan kouluttamaan huumausaineiden etsinnän lisäksi käteisen rahan etsintään eli ns. kombikoiraksi. Nyt Massi tutustuu uuteen perheeseensä ja viettää pentuaikaa. Virallinen työelämään astuminen tapahtuu noin vuoden päästä.


Google+